Over Katan

De juiste mensen op de juiste plek
Eén van de vele reacties die wij doorgaans zeer regelmatig horen na afloop van een geslaagde vuurwerkshow. Wij verzorgen al ruim 30 jaar vuurwerkshows door heel Nederland. Ons specifieke aanbod is dusdanig breed dat wij vrijwel ieder evenement, van klein tot zeer groot, kunnen voorzien van een passende vuurwerkshow.

Transparante werkwijze
We beginnen bij iedere aanvraag - mits de locatie nieuw is en niet eerder geboekt is - eerst met een (online) locatie check.
Hier is vaak de eerste relevante informatie al uit te halen. Aan de hand daarvan word bepaald of een fysieke locatiecheck nodig is. Vervolgens overleggen we met u als opdrachtgever de wensen. Als dit alles is afgerond is de volgende stap de vergunningaanvraag, deze verzorgen wij. Een vergunning van de omgevingsdienst (milieudienst) van de betreffende provincie is nodig om een vuurwerkshow te mogen verzorgen. De volgende stap is het voorbereiden van de vuurwerkshow, in onze werkruimte én vervolgens op locatie. Als de show voltooid is en iedereen tevreden evalueren we kort na. Zijn er verbeterpunten? Dan horen wij deze graag zodat wij zowel de shows als de werkwijze een volgende keer nóg beter kunnen maken.

In 6 stappen naar een succesvolle samenwerking...

1

Kennismaking

We zijn nieuwsgierig naar je evenement en nemen je wensen door. Ook alle ideeën en het budget nemen wij mee in het totaalplaatje.
2

Locatie

In de tweede stap bekijken we de afsteeklocatie. Welke mogelijkheden zijn er op deze plek en zijn er aanvullende maatregelen die één van ons moet nemen om het evenement te laten slagen?
3

Vergunning

Als de locatie is gecheckt en deze stap is doorlopen volgt de vergunningaanvraag. Circa 90% van de shows in Nederland worden verzorgd met een melding. Voor dit akkoord neemt de omgevingsdienst 14 dagen.
4

Voorbereidingen

Zodra de aanvraag is ingediend bij de omgevingsdienst beginnen de voorbereidingen voor de vuurwerkshow. Wij ontwerpen de show en stellen deze samen.
5

Showtime!

Op de dag zelf arriveren wij op de afgesproken tijd om de show op te bouwen en het evenement naar een next-level te tillen. Uiteraard ruimen wij het grove afval netjes op na afloop.
6

Evalueren

Daags na het evenement en de vuurwerkshow zijn wij natuurlijk razend benieuwd naar jouw reactie. We gaan natuurlijk voor 100% tevredenheid!
Image

ECO & Duurzaamheid

Katan Vuurwerk geeft om de natuur. 
Om die reden zijn wij ook altijd op zoek naar de nieuwste producten met zo min mogelijk uitstoot. Er is een nieuwe productiemethode die alle zware metalen vervangt voor meer eco-vriendelijke grondstoffen zónder kwaliteitsverlies in kleur of effect. Ook word plastic meer en meer vervangen voor karton en is er nauwelijks restafval. Ook recyclen wij alle gebruikte vuurwerkproducten en ruimen wij alle afval na een vuurwerkshow weer op.

ES8000 gecertificeerd

Alle fabrieken die ons vuurwerk produceren, zijn in het bezit van het ES8000-certificaat. Dit houdt in dat zij door bevoegde overheidsinstanties worden gecontroleerd op leeftijd, veiligheid en alle voorgeschreven arbeidsomstandigheden. Al onze vuurwerkproducten hebben het FFIC-keurmerk [MvR1] en zijn voorzien van veiligheidscertificaten. Ze zijn dus allen goedgekeurd door de overheid: wel zo’n prettig idee!

Image

Vergunningen

In de basis kent Nederland twee soorten vergunningen, te weten: een melding en een ontbrandingstoestemming. Deze aanvragen lopen altijd via de omgevingsdienst waar de vuurwerkshow plaats vind. Deze vergunningen kunnen alleen worden aangevraagd door gespecialiseerde bedrijven met een eigen toepassingsvergunning. Uiteraard beschikt Katan Vuurwerk over een eigen toepassingsvergunning.

Afhankelijk van de hoeveelheid en soorten vuurwerk dat er word ingezet tijdens een evenement staat wettelijk 14 dagen tot 14 weken tot er een reactie (goedkeuring) komt vanuit de omgevingsdienst.
Melding
De periode van de aanvraag tot een akkoord op een vuurwerkmelding is 14 dagen (2 weken).
Ongeveer 85-90% van de vuurwerkshows in Nederland word voorzien door middel van een melding. Met een melding mag 200kg consumentenvuurwerk en 25kg PSE worden ontbrand.
Bereikbaar
09:00 - 16:00 uur
Telefoon
+31 (0) 315 - 640 350
E-mail
info@katanvuurwerkevents.nl